Amber Fort

Hej världen! Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Jag började med att i förmiddags åka till Amber Fort, ett stort palats lite mindre än en timme ifrån vårt volontärhus. Det här palatset är med på UNESCOS världaarvslista och huvudattraktionen om man besöker Jaipur. Fick tag på en väldigt trevlig guide som nästan lärde mig mer om livet än om själva palatset. Här kommer mina tre favoritbilder från idag:

Processed with VSCO

Jag frågade guiden varför palatset inte var i den typiska rosa-orangea färgen som är väldigt typiskt för Jaipur (och därför den fått smeknamnet ”den rosa staden”) och det var tydligen för att slottet istället skulle symbolisera en stor gyllene krona istället och det verkar ju vettigt när man tittar på bilden nu, eller vad tycker ni?

Processed with VSCO

Hittade även Indiens version av den kinesiska muren som sträckte sig runt Amber Fort och de två andra närliggande forten. Har för mig att den bara var ca 1,2 mil lång but still.

Processed with VSCO

Höjdpunkten var utan tvekan vinterpalatset som var täckt med speglar i helt fantastiska mönster i både väggar och tak. Tack vare speglarna så kunde det räcka med ett enda litet ljus för att hålla hela vinterpalatset varmt när det behövdes. På andra sidan gården fanns motsvarande version men som användes under sommaren och då kyldes ner med vatten. Helt otroligt att man kan komma på sån arkitektur!

En reaktion på “Amber Fort

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *