Diwali

På söndag är det Diwali. Det är en av de största festivalerna inom hinduismen och där man firar ljuset. Hela Jaipur har blivit utsmyckat med glitter och ljus längs med gatorna, folk kör storstädning i deras hem och dekorerar dom, mängder med affärer säljer fyrverkerier och det är en speciell stämning i luften. Detta är något som alla, verkligen alla, ser så mycket fram emot. Och det grämer mig så otroligt mycket att jag kommer att missa det!

Diwali är, precis som många andra festivaler i Indien, en där familjen samlas tillsammans med vänner och ibland volontärer (jag blev faktiskt inbjuden att fira Diwali hemma hos Surender, översättaren på mitt projekt, tillsammans med hans familj) och firar. Det är Diwali på hösten och Holi på våren (den där man kastar massa färg på varandra) som är de största festivalerna under hela året. Och. Jag. Missar. Den! Ni ska bara veta hur många gånger jag funderat på om att jag kanske bara skulle ”råka” missa planet ikväll och att det inte finns några andra flyg hem förrän på måndag.

Nåväl, om inte annat så ger det här ju en bra ursäkt till att få komma tillbaka snart för jag tror att det vore helt fantastiskt att få vara med om.

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *