Sista dagen (så här i efterhand)

Tro det eller ej men nu är jag faktiskt hemma. I Sverige. Det fanns inte riktigt tid att skriva ett ordentligt inlägg igår eftersom jag har en fantastisk förmåga att alltid skjuta upp att packa väskan in till sista minuten. I alla fall när jag ska åka hem. Tror det har med att jag försöker dra ut på det så mycket som möjligt. I alla fall, det var inte vad det här inlägget skulle handla om. Det här skulle handla om min sista dag på projektet!

Jag har ju pratat en hel del (eller ja, det är ju i stort sätt det enda jag pratat om under mina lektioner) om sex och samlevnad. Och igår så hade jag nog mitt livs viktigaste samtal – vi pratade om samtycke. Vi pratade om att alla de här tjejerna aldrig, aldrig, aldrig ska göra något som de inte vill. Att de själva är den viktigaste personen i deras liv och att det är dags att börja respektera och lyssna på den här personen. Vi pratade om vikten av att prata med någon annan om något skulle kännas fel och att det aldrig kan vara deras fel om det inte känns rätt iman, under eller efter sex. Och förhoppningsvis lär de det sig tillslut.

Jag hoppas verkligen att de här tjejerna kommer ihåg det här för tyvärr gör inte resten av det hemska samhället det. Både samhället och flickornas familjer har en bild av hur deras liv kommer att bli men jag hoppas på något helt annat. Jag hoppas att de tillslut kommer inse hur bra och smarta och begåvade de är och att det finns andra möjligheter för dom om de vill. Och jag är helt övertygad om att varenda en av de kommer kunna gå långt.

Processed with VSCO with c1 preset

 

Jag är som sagt hemma i Sverige igen och det är snart dags att säga hejdå till dem här bloggen. Jag ska försöka sammanfatta min resa i ett inlägg så håll ut ett par dagar till. Tack för att ni finns och för att ni läser om mitt  korta äventyr, det är så kul att få dela det här med er!

En reaktion på “Sista dagen (så här i efterhand)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *