Lucky, the not so lucky, elephant

Direkt efter Amber Fort åkte jag hem för att äta lunch och sedan bar det iväg till en elefantby tillsammans med resten av gänget.

Det jag blev väldigt bestört och besviken på var att jag hade fått information om att det skulle vara ett sorts rehabiliterings center för elefanter som tidigare farit illa men istället så var det de här elefanterna som skulle behöva komma där ifrån. De här elefanterna arbetar hela dagarna med att bära turister upp och ner för Amber Fort och efter det kommer de hem till den här byn där alla arbetat med elefanter i flera hundra år (det var först för två år sedan som det startades upp en skola där som drivs av volontärer som barnen kunde få utbildning).

Väl där fick vi träffa Lucky, som jag är ganska säker på inte var världens mest tursamma eller lyckosamma elefant, men hon var väldigt, väldigt snäll ändå. Vi målade henne med fina färglagda färger, gav henne mat (hon älskade chaupadi mer än vad jag gör) och efter det hade vi vattenkrig tillsammans med henne. Och jag ska erkänna att hon var lite bättre på att spruta vatten än vad jag var och man lämnade byn blöt in på bara kroppen.

Kvällen avslutades med en fantastiskt god avskedsmiddag för Mara och Natalia som båda ska åka vidare på andra äventyr imorgon. Så gott att äta något annat än ris och chaupadi.

Processed with VSCO

Processed with VSCO

 

Processed with VSCO

En reaktion på “Lucky, the not so lucky, elephant

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *