Trafiken

Trafiken här i Indien är det värsta jag varit med om. Inte för att jag på något sätt tror att indierna kör sämre än andra nationaliteter utan för att jag aldrig varit med om så mycket bilar och andra fordon är på vägarna samtidigt.

Och jag måste säga er att jag inte varit med om eller sett en enda olycka än (och det ser jag som något väldigt imponerande med tanke på att det skulle smälla för mig inom två sekunder ute på de här vägarna) bortsätt från att vår bil tvärbromsade i lördags på väg till elefanrbyn och det slutade med att jag i stort sätt flög fram och nästan krossade Jan som satt mitt emot mig i baksätet, sorry about that Jan (självklart finns det inga säkerhetsbälten. Hallå eller!).

Antalet nya och fina bilar här är också väldigt stort och även om jag inte sett någon olycka så skvallrar varenda bil om repor och bucklor i lacken. Har faktiskt inte sett en enda bil som inte har någon repa. Vilket ju är lite synd om man köper en sprillans ny bil..
Men trots det så är alla otroligt uppmärksamma i trafiken här. Som förare i Indien så måste man vara beredd på precis allt. Från kossor som går över vägen när de själva vill till bilar och mopeder som gör helt sjuka omkörningar och fordon som kör mot trafiken. Eller som vår chaufför gjorde förra veckan och bestämde sig för att tvärbromsa på motorvägen när vi sa stopp.

Processed with VSCO

En reaktion på “Trafiken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *