Stop and let’s go

Under bilfärden ut till våra projekt en morgon så satt några av volontärerna och övade på fraser på hindi. Fraser som kan vara bra att kunna när man jobbar med små barn som inte lärt sig engelska än. Som till exempel sitt, låt bli och stopp. Volontärerna hade lite svårt att hålla reda på de olika orden så Fugpta, vår super gulliga chaufför som alltid är så himla glad och som sprider glädje på ett helt fantastiskt sätt, bestämde sig för att illustrera det på ett litet, för mig, ovanligt sätt.

När volontärerna sa ”stopp” så visade Fugpta det genom att helt enkelt stanna bilen. På motorvägen. I rusningstrafik. När ingen av oss först fattade varför han hade stannat så berättade han att det helt enkelt var för att vi hade sagt ”stopp”. Han körde vidare och när någon sade stopp igen så stannade han igen och vägrade att köra innan någon sade den hindiska motsvarigheten till ”let’s go”. Detta hände ett flertal gånger på väg till projekten. Ett lite farligt men också väldigt effektivt sätt för dom att lära sig orden på (det borde jag också gjort men jag suger på språk och tydligen speciellt hindi eftersom jag inte ens lär mig orden under sådans här omständigheter).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *