Graviditet och befruktning

Hej bloggen! Ledsen att vi inte hörts på ett tag, internet har i stort sätt legat nere här ett dygn (framtills jag prövade internet i källaren och det funkade så nu sitter jag här och bloggar) så jag har massa material och saker att berätta om!

Vi börjar med gårdagens lektion med tema graviditet och befruktning. Jag valde att lägga ganska stort fokus på x och y och att om det är någon man ska skylla barnens kön så är det männen eftersom det är där slumpen ligger. Att det aldrig på något sätt är deras fel om det blir ett visst kön. Visserligen så kan ju männen inte påverka det heller, men jag kände att det var bättre att tjejerna verkligen inser att de inte kan göra något åt det än att de ska få skiten för det. I Indien så är det väldigt mycket mer önskvärt att få en pojke än en flicka (vilket jag inte riktigt fattar – tjejer äger, killar suger etc). Och även om abort är olagligt i Indien så är det typ en miljard gånger vanligare på flickfoster än pojkar.

Så det pratade vi mycket om. Och jag hade också väldigt tur för i den yngre gruppen var det med en äldre kvinna som har två barn (hon går i den yngre eftersom de ligger lite längre fram kunskapsmässigt än i den andra) och det var väldigt kul att se hur tjejerna frågade henne massa frågor också. Detta är diskussioner som är väldigt tabu i de indiska hemmen och som tjejerna aldrig skulle kunna diskutera med sina mammor till exempel. Och så blev det förhoppningsvis en lite mer rättvis bild av en graviditet så att det inte bara blev att jag stod där och babblade på – ”no it’s fine, pregnancy is great and you will love every second of it and you can create a lot of small little monst.. er, sorry, miracles”.

Processed with VSCO

 

Processed with VSCO

 

Processed with VSCO

En reaktion på “Graviditet och befruktning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *