Mens

Mamma hade såklart rätt. Självklart var det mens jag skulle prata om under lektionen idag!

Jag ska erkänna att jag faktiskt var lite nervös inför att ha den här lektionen eftersom jag inte riktigt visste hur tjejerna skulle reagera. Skulle de vara aktiva och engagera sig eller skulle de bara tycka det var pinsamt och vilja få det överstökat? Men det gick över förväntan! Jag hade underskattat deras kunskaper i anatomin lite grand så de kände till en del om det men vi pratade mycket om att det är normalt med mens. Att det är ett fantastiskt tecken på att kroppen är frisk och fungerar som den ska och att man inte ska skämmas över det.

Den bästa delen var på slutet när tjejerna själva tog initiativ till frågor. Till exempel på hur de skulle göra med mensvärk, eftersom de inte vågade gå till en doktor för att få värktabletter för det. Så kul att kunna svara och prata om det här och förhoppningsvis få bort lite av det hemska tabu som finns runt omkring det här ämnet. Imorgon är ämnet graviditet och befruktning, det kommer också bli så spännande att prata om!

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Jag bad Georgia att fota under tiden lektionen pågick och jag inbillar mig att jag ser riktigt proffsig ut på just den här bilden. Om inte annat så är det här en blogg om mig och då tänker jag vara hur egocentrisk jag vill.

Processed with VSCO

En reaktion på “Mens

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *