Cooking class

Här i volontärhuset erbjuds vi ibland olika sorters workshops. Det kan vara allt från lektioner i hindi (som vi gjorde igår), middag hos en indisk familj, lära sig bollywood dans, hennamålning eller som idag matlagningskurs.

Så alldeles lagom till eftermiddagsteet (chaite, vilket är bra för mig eftersom det är det enda teet jag tycker om) så fick vi lära oss att göra ”sweet balls” som är som en sorts donut.

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Man blandar alltså bara vetemjöl, socker, bakpulver och vatten till en smet. Hon använde inte ens några mått utan körde bara på måfå (eller för att hon gjort receptet i så många år och visste precis hur det skulle vara).

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Sedan friterar dom i solrosolja fram tills de fått en gyllenbrun färg. Det tog ungefär tio minuter.

Processed with VSCO

Processed with VSCO

Georgia från Australien och en av mina rumskamrater blev överlycklig över att vi skulle göra donuts eftersom redan innan hon visste vad vi skulle laga för mat under workshopen hade längtat efter någon sorts fika.

Vi experimenterade fram lite med donutsen eftersom de inte smakade så mycket mer än djupfriterad deg och jag tyckte bäst om dom med socker och kanel på. Andra i gruppen tyckte de var godast med honung i.

Så där! Nu vet ni hur man gör äkta indiska sweet balls. Ikväll väntar riktigt indiskt fredagsmys med både pizza och pommes frites.

En reaktion på “Cooking class

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *